Ancestral Quest

Fra DS-Wiki
Spring til navigation Spring til søgning

Ancestral Quest

Program Info

Pris: 29.95$
Hjemmeside http://www.ancquest.com/


Ancestral-quest-1.jpg

Ancestral Quest er et slægtsforskningsprogram. Der findes i dag mange rigtig gode programmer, Ancestral Quest 2.1 er et af dem. Det kan en del vigtige ting, og er ikke for svært at finde rundt i, selv for en nybegynder. Version 2.1 er på dansk med danske hjælpemenuer. En gratis dansk vejledning til programmet ligger på nettet på adressen www.genealogi-kbh.dk under punktet: Hent & Print, så man selv evt. kan printe den ud.


Oversigt over data

Ancestral-quest-2.jpg

Ancestral Quest 2,1 har en fin oversigts over alle de data, der er indtastet i programmet, så man let kan overse hvad man har, både af data, noter og billeder, og alt kan redigeres fra denne menu. Personerne kan let sorteres i enten nr.- eller alfabetisk orden.


Noter

Ancestral-quest-1.jpg

I Notefeltet er der ubegrænsede sideantal, så der kan indskrives alle de noter der ønskes. De bliver liggende i selve programmet. Word dokumenter og evt. folketællinger på nettet kan kopieres direkte ind i notefeltet. Der kan indskrives forskellige typer af noter.


Brugerdefinerede lister

Ancestral-quest-4.jpg

Ancestral Quest 2,1 kan udskrive mange forskellige former for lister, men speciel er nok den brugerdefinerede. Her kan programmet søge på flere ting, som f. eks. alle der hedder Møller, født i Sorø amt og før 1900. Hvilke oplysninger, der skal med i den færdige liste, bestemmer man også selv, se skærmbilledet.


Sikkerhedskopi

Backup fylder ikke meget i Ancestral Quest 2,1, da det kun er datafilerne, der bliver lavet en sikkerhedskopi af. Alle de billeder, der er tilknyttet personerne, kopieres ikke med ud hver gang. Billederne ligger kun et sted på harddisken og kan derfra bruges af alle programmerne. Både billed- og slægtsforskningsprogrammer.


Arbejde med billeder

Ancestral-quest-5.jpg

Det, der nok er det vigtigste ved programmet, er den måde man kan bruge sine billeder i programmet. Til hver person kan der tilkobles et ubegrænset antal af billeder, inkl. evt. lyd. En anden rigtig vigtigt ting er, at du kan se alle dine færdige udskrifter på skærmen, med de billeder du har planlagt, inden de udskrives på papir. Her er vist en kaskade (samling af anetavler) så f.eks. nr. 22. på første skema fortsætter som nr. 1. på næste skema. Standardbilledet til hver person vælger du selv, og det kan skiftes efter behov.

I en scrapbog kan du indsætte lige så mange billeder, du har lyst til, og udskrive dem med det antal billeder på hver side, du ønsker, med tekst til hvert billede.

Programmet AQ kan vise en automatisk fremvisning i fuld skærm af de billeder, der er tilknyttet de forskellige personer, en god måde at fremvise sit arbejde på overfor familien.

Slægtsbog

Ancestral-quest-6.jpg

Lave en slægtsbog eller efterslægtsbog. I programmet AQ er det meget let at udskrive en slægtsbog eller efterslægtsbog efter den person, man selv har valg; det er kun 3-4 klik med musen, og du har det færdige resultat på skærmen. Så er det bare op til din printer, hvor hurtigt den kan printes ud. Det er en enkel og let måde at gøre det på, så enhver slægtsforsker kan være med. Ud for hver person i en bog kan indsættes et billede. Ligeledes bestemmer man selv, hvilke noter der skal med i bogen. Se viste eksempel. Bogen afsluttes med et index over de personer der er med i den pågældende bog.

Den helt nye version af Ancestral Quest er version 12. Den er i øjeblikket ved at blive oversat til dansk.

For kontaktadresse se i DIS-Danmarks programoversigt.