Bruger:Arne Christiansen

Fra DS-Wiki
Version fra 18. maj 2007, 13:20 af Lars J. Helbo (diskussion | bidrag) Lars J. Helbo (diskussion | bidrag) (New page: Jeg er uddannet stærkstrømsingeniør og til daglig beskæftiget som bygherrerådgiver i et Rådgivende Ingeniørfirma, en hobby der tager en god del af min tid. Udover slægtsforskningen...)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg er uddannet stærkstrømsingeniør og til daglig beskæftiget som bygherrerådgiver i et Rådgivende Ingeniørfirma, en hobby der tager en god del af min tid. Udover slægtsforskningen er jeg ivrig amatørfotograf gennem ca. 50 år. De sidste par år har jeg været stærkt optaget af mulighederne i det digitale mørkekammer.

Min karriere som slægtsforsker startede for 25 år siden, da jeg faldt over en håndskreven slægtstavle som min farfar havde lavet. Slægtsforskningsprogrammer og databaser var ikke inde i min begrebsverden på dette tidspunkt. Et par år senere fik jeg imidlertid fingre i en „rigtig“ PC, og jeg begyndte at lede efter egnede programmer til at holde styr på oplysningerne. I de første år anvendte jeg Word Perfect hvor flettefaciliteterne blev flittigt benyttet. Formentligt omkring 1986 faldt jeg over en diskette med Brothers Keeper som jeg benyttede i flere år i DOS-udgaven. Da WinFamily kom på gaden skiftede jeg som mange andre til dette program, da det var meget let at anvende og det kunne samtidig lave nogle flotte udskrifter, hvilket ikke er helt uvæsentligt. Da WinFamily ikke længere opdateres og da mine krav til programmet samtidigt er øget, er jeg nu ved at konvertere alle data på knap 3000 personer til Legacy. Herved bliver der rettet op på mange småfejl og udeladelser, der af dovenskab er begået igennem tiden. Jeg er nu nået så langt i min anesamling at jeg er i gang med at samle stof til fortællinger om udvalgte personer i slægten. Der er heldigvis en der har lagt hånd på embedsmand i funktion og en der har været ivrig skribent og som samtidig har brudt den sociale arv. Jeg arbejder ligeledes med lidt indtastning af folketællinger for Odense-foreningen hvor vi netop er blevet færdige med FT1901 for Odense storkommune og er godt i gang med FT1921 for samme område. Min kone der heldigvis deler interessen og jeg selv har desuden fotograferet et par kirkegårde hvoraf den ene er kommet på nettet men uden den store ståhej fordi der netop blev røre om registerlovgivningen på området. Mine aner kommer i det væsentlige fra Nordfyn, Samsø og Langeland. En enkelt gren leder til Holsten, hvorfor slægtsforskning i hertugdømmerne naturligvis har min interesse.

Jeg blev valgt ind som suppleant i DIS-Danmarks bestyrelse i 2004, uden egentlig at have nogen mærkesager. I dag har jeg flere mærkesager på programmet:

• Udbredelse af foreningens virke til bedre at dække landet udenfor det storkøbenhavnske område

• Samarbejde på tværs af de forskellige deltagere i det slægts- og lokalhistoriske interesserum.

• Løsning af problemerne med arven af digitale data i tilfælde hvor efterslægten ikke viser interesse for materialet.

• Arbejdet med at ajourføre DIS-Danmarks virke til den situation vi står i nu, en situation der er ganske anderledes end den var for 20 år siden, ved foreningen stiftelse.

Efter et år som suppleant blev jeg valgt til bestyrelsen og derefter konstitueret som formand. Udover at være medlem af DIS-Danmark, er jeg medlem af Slægtshistorisk forening for Odense, hvor jeg er Webmaster og bestyrelsesmedlem. Er desuden medlem af Samsø Slægtshistoriske Forening fra dennes stiftelse, samt medlem af Otterup lokalhistoriske forening.


Arne Christiansen