Diskussion:Forside

Fra DS-Wiki
Version fra 3. mar 2014, 00:19 af BillyDK (diskussion | bidrag) BillyDK (diskussion | bidrag) (→‎Sogne artikler)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

Har i dag ændret på forsiden, lavet nye skabeloner og rettet lidt, hvad synes i andre om det? Har i forslag til forbedringer eller flere tilføjelser? --BillyDK 1. maj 2013, 12:57 (CEST)

Jeg synes, du gør forsiden meget mere overskuelig. Jeg skal nok redigere i det store felt med ønskede arbejdsområder.
Har du forstand til at gøre søgefeltet mere iøjenfaldende?
Lige først, husk og underskriv dine indlæg så vi ved hvem der har skrevet dem, det gøres ved at indsætte --~~~~ efter dit indlæg og : for at rykke indlæggende ind og ud, bare for god ordens skyld :) Hvordan mener du at søgefeltet skal være mere synligt ? Jeg vil gerne prøve men jeg skal bare være mere sikker på hvad du mener --BillyDK 4. jun 2013, 01:13 (CEST)
Helt fint!
Søgefeltet, som står i venstre spalte, er meget let at overse; Cathrine Tobiasen nævnte det, da DIS-Wiki blev omtalt i Slægt&Data. Jeg mener, at grundskemaet er fast, dvs. at søgefeltet ikke kan flyttes ind på en central plads i midterfeltet. Kender du Wiki-systemet så godt, at du kunne lave en dublet et sted i midterfeltet?
Jeg ville også utroligt gerne vide, hvordan jeg får indholdsoversigter til at lægge sig vandret i stedet for lodret: se f.eks. Tysk ordliste http://wiki.dis-danmark.dk/index.php/Tysk_ordliste og sammenlign med http://wiki-de.genealogy.net/Verlustlisten_Erster_Weltkrieg/Projekt/Ortsnamen Inger Buchard
Jeg er nogenlunde inde i systemet tror jeg, det med at lave en søgeknap eller felt inde på selve forsiden som alle kan rette i tror jeg ikke kan lade sig gøre, det ville kræve rigtig meget. Man kunne muligvis opdatere selve wiki systemet, så det kommer til at ligne mere det der er på wikipedia, det kræver vist bare at man har adgang til selve sidens kildekode og servere (hvem er web/system mand her på siden?) - kan du sende et link/henvisning til der hvor DIS-Wiki er omtalt i Slægt&Data?
Vedrørende indholdsfortegnelser er det ikke så svært og lave vandret, det er bare #+bogstav i en henvisning, eksempelvis [[Tysk ordliste#A|A]] - bag efter den man har lavet en liste for hele alfabetet skal et bare lægges op i din boks med nogen kant og baggrundsfarver - hvis du gerne vil fjerne den traditionelle wiki indholdsfortegnelse skal du øverst på siden skrive __NOTOC__ - håber det hjælper, bare skriv ellers er glad for at kunne hjælpe :) --BillyDK 9. jun 2013, 02:35 (CEST)
Arne Feldborg er manden med retten til at tildele adgang til kildekoden. Spørger du ham selv? Jeg nøjes med at redigere indhold og skrive nye opslag - ros til dine sider om sogne, forøvrigt.
Indholdsfortegnelsen i f.eks. Tysk ordliste er automatisk genereret; jeg kan ikke se nogen kildetekst med mulighed for at tilføje #A - men måske ligger den mulighed udenfor rækkevidde i kildekoden? Inger Buchard
Indholdsfortegnelsen i Tysk ordliste: i henvisningen i artikel teksten skal du skrive [[Tysk ordliste#A|A]] - #A skal du selv tilføje i en henvisning, hvis det var B ville det kunne se sådan her ud [[Artikel navn#B|B]] - Har lavet et bedre eksempel her som du kan prøve og indsætte i en artikel teksten når du rediger den: [[Tysk ordliste#A|A]] - [[Tysk ordliste#B|B]] - [[Tysk ordliste#C|C]] - [[Tysk ordliste#D|D]] - [[Tysk ordliste#E|E]] - [[Tysk ordliste#F|F]]
Og mange tak for rosen, jeg vil også give dig stor ros for dit arbejde!, godt vi kan sætte lidt gang i siden --BillyDK 12. jun 2013, 01:51 (CEST)
Jeg faldt også over http://wiki-de.genealogy.net/Hilfe:Inhaltsverzeichnis - wiki-de og genwiki-de er mine forbilleder - og har forstået: jeg skal fjerne den automatisk genererede indholdsoversigt med og derpå lave een i hånden. Det problem har længe irriteret mig, for ordlisterne vil jo vokse. Inger
Jeg har forsøgt kort og oversætte den artikel du linkede til, da det kunne være en hjælp for andre måske, se den på Hjælp:Indholdsfortegnelse --BillyDK 17. jun 2013, 16:11 (CEST)

Skabeloner

Jeg har lavet flere skabeloner, hvis nogen andre har forslag eller ideer til flere vil jeg meget gerne hjælpe med det. Jeg har tænkt på at lave en til sogne.--BillyDK 7. okt 2013, 05:15 (CEST) Og lige en info - siden har rundet 500 artikler med Ribe Amt‎-artiklen :) --BillyDK 7. okt 2013, 05:33 (CEST)

Sogne artikler

Jeg er gået i gang med at oprette en masse artikler om sogne og herreder, dette er mest for at få dem lavet, senere kan slægtsforskere og andre tilføje informationer om arkivalier, kirkebøger, links, historie om sognet osv.

Vil i den nærmeste tid gå i gang med artikler som skal beskrive forskellige danske slægter.

VH. --BillyDK 16. nov 2013, 18:36 (CET)

Har lagt links til FT 1845 og 1860 i alle sogne i de slesvigske amter; kunne du skabe en ramme som i (Inger Buchard)
Vil lave "Sogne i et herred"-skabeloner, jeg er færdig med Ribe amt, hvor alle sogne artikler har en skabelon hvori man kan se andre sogne i samme herred --BillyDK 24. nov 2013, 15:22 (CET)

Lægger du ikke selv en opfordring til at udfylde dine fortræffelige skabeloner ud - mest passende i tråden https://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php/topic,21615.0.html - den er meget læst, kan jeg se på væksten i besøgstal (Inger Buchard)

Vil se på det en af dagene, har selv læst lidt med i tråden - har arbejdet meget med indtastet af kirkebøger på Danish Family Search på det sidste, men vil snart vende lidt oftere tilbage --BillyDK 3. mar 2014, 00:19 (CET)

Indholdsfortegnelser

Jeg forstår ikke metoden ovenfor: A - kunne du demonstrere det i 'Tysk Ordliste' ved bogstav A og B? (Inger)

Har sat det op med hele alfabetet - når du skal lave to delte lister har jeg kopiret nogen skabeloner fra wikipedia du kan bruge, start i starten eller inden listen med "{{col-begin}} {{col-break}}", når du ønsker at dele listen indsætter du "{{col-break}}" og tilsidst ved listens afslutning indsætter du "{{col-end}}"

Et eksempel:
{{col-begin}} {{col-break}}

=== Ældre linjer ===
* [[Anders Bille (rigsmarsk)]] ([[1600]]-[[1657]]) – dansk [[rigsmarsk]]
* [[Claus Bille (rigsråd)]] (ca. [[1490]]-[[1558]]) – dansk rigsråd
* [[Claus Bille (søofficer)]] ([[1560]]-[[1600]]) – dansk søofficer og godsejer

{{col-break}}

==== Bille-Brahe (Kjærsgård-linjen) ====
* [[Axel Bille-Brahe]] ([[1858]]-[[1935]]) – dansk baron og amtmand
* [[Hendrik Bille-Brahe-Selby]] ([[1870]]-[[1938]]) – dansk lensgreve og kammerherre
* [[Preben Bille-Brahe-Selby]] ([[1842]]-[[1918]]) – dansk lensgreve, kammerherre og hofjægermester

{{col-end}}

Hilsen --BillyDK 22. nov 2013, 17:04 (CET)
det drejer sig ikke om at bryde kolonner, men om at få den automatisk genererede alfabetiske indholdsoversigt på f.eks. http://wiki.dis-danmark.dk/index.php/Tysk_ordliste gjort vandret. (Inger)
Hov - du havde jo gjort det - Tak!! Tysk, Hollandsk, Fransk og Plattysk ordliste er nu ordnet - sikke en lettelse (Inger)
Det var så lidt ;) har lavet en skabelon for ordlisterne, den kan ses øverste i artiklerne --BillyDK 24. nov 2013, 14:41 (CET)
Har været i gang med at style indholdsfortegnelse lidt op efter eksempler fra de andre slægts wikier --BillyDK 24. nov 2013, 15:30 (CET)
det er smart med de bokse, du sætter ind! (Inger)

Forsiden

Jeg har rørt ved øverste boks og åbenbart ændret på den samlede feltbredde. Boksen fylder nu ikke hele sidebredden ud. Kan du forklare, hvordan det skete? (Inger)

Nej kan jeg ikke, problemet opstår ikke for mig ? --BillyDK 2. dec 2013, 05:19 (CET)
Har sat den øverste boks til at være "width:100%", betyder at feltbredden gerne skulle fylde hele siden ud, lige meget hvad --BillyDK 2. dec 2013, 05:22 (CET)

.. og nu er bredden på plads igen; måske skyldes det min skærmstørrelse? (Inger)

Månedens artikel jan 2014

det er betænkeligt at henvise til Danish Family Search på DIS-Wikis forside, da kopieringsretten til indholdet, dvs. datafilerne fra DDD, er tvivlsom - se f.eks. diskussionen på https://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php/topic,66853.0.html og senere i Facebook-gruppen Slægtsforskning.

Jeg kender lidt til diskussionerne, men så vidt jeg har forstået det så var der intet i det --BillyDK 10. jan 2014, 03:54 (CET)