Forside for skribenter: Forskelle mellem versioner

Fra DS-Wiki
Spring til navigation Spring til søgning
Linje 17: Linje 17:
=== Billeder ===
=== Billeder ===


Et billede siger mere end tusind ord. Men dermed er også sagt, at det nemt kan blive for meget. Det er en god ide, at krydre sine artikler med gode illustrationer i passende omfang; men vægten ligger på passende.
Et billede siger mere end tusind ord. Men dermed er også sagt, at det nemt kan blive for meget. Det er en god ide, at krydre sine artikler med gode illustrationer i passende omfang; men vægten ligger på passende. Hvordan billedfilerne placeret på nettet og vises i artiklerne, kan du læse siden [[Hjælp:Billeder|Billeder]] i hjælpesektionen.
 
Rent teknisk er der to muligheder for at tilføje billeder til artiklerne på DIS-wiki. Den ene mulighed er, at lægge billederne sin egen server eller hjemmeside, og så indsætte et link i artiklen. Den anden mulighed er, at uploade billederne direkte til DIS-wiki, og så indsætte dem herfra.


=== Seneste ændringer ===
=== Seneste ændringer ===


Kig også ind under [[Speciel:Recentchanges|Seneste ændringer]]. Der vises en liste med de nyeste ændringer og tilføjelser. Dermed kan du hele tiden se, hvad andre skribenter har gang i for tiden. Det kan måske inspirere.
Kig også ind under [[Speciel:Recentchanges|Seneste ændringer]]. Der vises en liste med de nyeste ændringer og tilføjelser. Dermed kan du hele tiden se, hvad andre skribenter har gang i for tiden. Det kan måske inspirere.

Versionen fra 19. maj 2007, 06:27

Velkommen til alle nuværende og kommende skribenter!

DIS-wiki er en opslagsbog for slægtsforskere. Hvis du ved noget om slægtsforskning, så er du velkommen til at skrive det i denne bog, så andre kan få glæde af det. Du kan skrive nye artikler eller du kan forbedre og udvide de eksisterende. På denne side kan du læse noget om, hvordan du bedst muligt kan bidrage til vores fælles projekt.

Før du kan skrive i DIS-wiki skal du oprette en konto og logge på med linket øverst til højre på denne side. Det er mest smart, hvis du som brugernavn vælger dit rigtige navn. På den måde kan læserne umiddelbart se, hvem der har skrevet hvad. Det vil sikkert være fremmende for troværdigheden.

Hvis du vil ændre en eksisterende artikel, klikker du simpelthen på ordet "rediger" oven over teksten. Hvis du vil oprette en artikel om et nyt emne, kan det gøres på to måder. Du kan klikke på et af de røde links i teksten eller du kan indtaste det ønskede emne i søgefeltet og trykke på "Gå til". I begge tilfælde får du mulighed for at oprette artiklen, hvorefter du bare kan begynde at skrive.

Hvis du har lyst til at skrive, men ikke lige kan finde på et passende emne, så kig på siden med Ønskede artikler. Den indeholder en liste med artikler, som der linkes til fra andre artikler, men som desværre endnu ikke er skrevet. Det ville være rigtig godt, hvis vi kunne få skrevet en hel masse af dem.

Der findes også en side med Efterspurgte artikler. Den indeholder de emner, som enkelte brugere direkte har bedt om at få belyst med en artikel. På samme side kan du iøvrigt også tilføje mulige emner, hvis du selv har en ide til en god artikel, men ikke lige synes, at du er den rette til at skrive den.

Sandkassen

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skriver, redigerer og formatterer teksten, så begynd med artiklen Sandkassen (Klik på linket "sandkassen" og skriv der). Det er en artikel, hvis eneste formål er at fungere som prøveklud. Her kan du altså uden risiko skrive, ændre og slette.

Billeder

Et billede siger mere end tusind ord. Men dermed er også sagt, at det nemt kan blive for meget. Det er en god ide, at krydre sine artikler med gode illustrationer i passende omfang; men vægten ligger på passende. Hvordan billedfilerne placeret på nettet og vises i artiklerne, kan du læse på siden Billeder i hjælpesektionen.

Seneste ændringer

Kig også ind under Seneste ændringer. Der vises en liste med de nyeste ændringer og tilføjelser. Dermed kan du hele tiden se, hvad andre skribenter har gang i for tiden. Det kan måske inspirere.