Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige

Fra DS-Wiki
(Omdirigeret fra Mormonkirken)
Spring til navigation Spring til søgning

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige (forkortet LDS for Latter Days Saints, blandt udenforstående oftest kaldet mormonkirken), er en kristen kirke med udspring i USA. Den første danske menighed blev oprettet i 1850, og kirken var dermed en af de allerførste, der gjorde brug af religionsfriheden, som blev indført med den nye grundlov af 1849.

Slægtsforskning er en vigtig del af kirkens grundlag og aktiviteter, hvilket alle slægtsforskere kan drage fordel af, uanset om man er medlem af kirken eller ej. Hertil hører, at kirken i stort omfang og meget tidligt begyndte at mikrofilme arkivalier af betydning for slægtsforskningen.

Hertil hører også, at kirken driver en stort antal slægtshistoriske centre overalt i verden, hvor alle slægtsforskere kan søge hjælp og oplysninger. I Danmark findes 11 af disse slægtshistoriske centre. Adresserne på dem kan findes på: www.mormon.dk.
En vigtig hjælp for alle slægtsforskere er også de meget store databaser, som kirken gør tilgængelige under Familysearch, deriblandt også affotograferede kirkebogssider.