Forside

Fra DS-Wiki
Spring til navigation Spring til søgning
Velkommen til DS-Wiki
En opslagsbog om slægtsforskning
Vi har i øjeblikket 3.223 artikler

Kategorier

Her præsenteres Månedens artikel for oktober måned 2022:

Rudkøbing Købstad

Kilder

Folketællinger

Læs om Folketællinger

Kirkebøger

Navneregistre

Tyendeprotokoller

Henvisninger

Godser med fæstegods i sognet

 • Langeland Nørre Herreds Provsti

Litteratur om sognet og dets ejendomme

 • Rudkøbing 700 år. Blade af byens historie. Af Helle Ravn m.fl. Langelands Museum og Rudkøbing byhistoriske Arkiv, 1987. 204 s.
 • Elsøe Jensen, Jørgen: Historiske huse og gårde i Rudkøbing. Langelands Museum, 1988. 358 s.
 • Gunnarsen, Ad.B.: Rudkøbings Fortid i populær Skildring, R.Chr. Rasmussens Forlag, 1921. 94 s.
 • Høirup, Niels og Peter Dragsbo: Rudkøbing. En historie om købstadens udvikling og kulturmiljøer. Langelands Museum, 2022. 140 s.
 • Kiilsgaard, Chr.: Rudkøbing. Topografi og bystyre. Udg. af Rudkøbing Byraad, 1949-1974. 4 bd.
 • Kiilsgaard, Chr.: Træk af Rudkøbing Købstads Udvikling gennem de sidste 100 Aar. Med en kort Skildring af Byens Historie indtil dette Tidsrum. Udg. af Komiteen for Rudkøbings 650-Aars Købstadsjubilæum, 1937. 118 s.
 • Kiilsgaard, Chr. og Ulrik R. Skafte: Personregister til Bidrag til Langelands Historie. Personregister til Oplysninger betræffende Rudkjøbing Kjøbstad. Langelands bibliotek , Rudkøbing byhistoriske arkiv, 1979. 105 s.
 • Rasmussen, Peder: Oplysninger betræffende Rudkjøbing Kjøbstad. Med Bemærkninger om de danske Kjøbstæder i Almindelighed og Øen Langeland ... Thaarup, 1849. 235 s.
 • Fynsbibliografien

Tidligere Månedens artikel: Bolsmand - Canada - Fotograf - Haderslev Amt - Helligdagskalender - Karlebo Sogn - Lægdsruller - Patronym - Politiets Registerblade - Projekt Folketællinger - Præstens indtægter - Sejrs Sedler - Skifte - Soldat - Wads Sedler - Vejviser

Mulige emner i DS-Wiki kunne være


 • Begreber af særlig betydning for slægtsforskningen som Borgerskabsprotokol, kirketugt, teglbrænder
 • Steder og sogne i landet, du "brænder for" og hvor du har tips og råd til andre, der søger i sognet; henvisninger til f.eks. lægdsruller ville være en stor hjælp for slægtsforskere, der ikke er stedkendte
 • En række godser er oprettet, men savner henvisninger til digitaliseringer, indekseringer eller afskrifter - se f.eks. Benzonseje Gods

Hvis et link er blåt, er opslaget oprettet, men trænger måske til at blive bearbejdet?

Bliv aktiv skribent!

Hvis du ved noget om slægtsforskning, så skriv. Bemærk dog, at indholdet i denne WIKI er udgivet under GNU-licensen. Det betyder, at det er frit tilgængeligt. Du må altså ikke uden tilladelse lægge indhold ind, som andre har rettighederne til. Du skal også være klar over, at andre kan finde på at kopiere, rette og ændre det du skriver. På Forsiden for skribenter, kan du læse mere om, hvordan du kan hjælpe projektet.

Skulle du opdage, at der er døde links på de sider, du besøger, kan du sende en mail til redaktøren eller nævne det i et nyt indlæg i DS-Wiki-tråden i DS-Forum: Projekter https://wiki.slaegt.dk/index.php?title=Forside_for_skribenter

Om DS-Wiki

DS-Wiki er en opslagsbog om alt, hvad der har med slægtsforskning at gøre. Vi skriver bogen i fællesskab.

Hvis der er et emne, som mangler, er du velkommen til at tilføje en artikel om det, men husk, at det skal være relevant i forbindelse med slægtsforskning.

Se først efter i oversigten, om emnet findes i forvejen. I det tilfælde er du velkommen til at udbygge og forbedre en eksisterende artikel, hvis du f.eks. har særlig viden om et emne.

Hvis du leder efter et opslag, så kan du skrive et søgeord (i ental) i søgefeltet øverst th og klikke på Enter. Du ser så alle opslag, hvor ordet forekommer. Hvis du kender opslagets titel, f.eks. Ensted sogn, skriver du det og klikker på Enter.

Lidt statistik

Der er ialt 3.223 artikler i databasen. Dette tal indeholder ikke diskussionssider, sider om DS-Wiki, minimale "stub" sider, omdirigeringssider og andre sider, der sikkert ikke kan kaldes artikler.

Aktuelt

22.09.2022 Der er for tiden mange inaktive links på DS Wikis sider. Dette skyldes Rigsarkivets omlægning til den nye hjemmeside www.arkivalieronline.dk. Rigsarkivets teknikere arbejder på at finde en løsning, så de gamle linkadresser kan omadresseres til de nugældende. Redaktøren håber, det måtte ske snarest
23.09.2022 Allerede i dag indløb der besked om, at omadresseringen nu fungerer. Tak til RAs hurtige teknikere
Skulle der stadig være døde links på siderne, kan man give besked i tråden Projekter - DIS WikiAndre sprog: Tysk - Engelsk - Nederlandsk