Forside

Fra DS-Wiki
Spring til navigation Spring til søgning
Velkommen til DS-Wiki
En opslagsbog om slægtsforskning
Vi har i øjeblikket 3.544 artikler

Kategorier

Her præsenteres Månedens artikel for september måned 2023:

Abildgård Gods var beliggende i Grurup Sogn. Gården hørte oprindelig til Vestervig Klosters gods, og den blev i midten af 1600-tallet udlagt fra kronen til privat eje. I 1907 overgik den til Thisted Amts Udstykningsforening, der straks udstykkede jorden.

Abildgård Gods havde fæstegods i sognene Bedsted, Grurup og Hvidbjerg Vesten Å.

Skifteprotokoller

  • Arkivskaber: Abildgård Gods
  • Arkivserie: Skifteprotokol 1800-1813
  • Arkiv: Rigsarkivet
Indhold fraIndhold tilDaisyAO
18001813Abildgård Gods1800-1813
18001813Abildgård GodsRegister 1800-1813

Abildgård Gods. Vis scannede godsarkiver m.v. på Sall Data.

Digitaliseringer, indekseringer og afskrifter

Henvisninger

Litteratur

  • Hansen, J.J.: Abildgaard. (i: Større danske Landbrug. 9 bd. Alex. Kappel og V. Richter Friis, 1930-1937. - Bd. 7, s. 488-489). - Onlineadgang.
  • La Cour, J.C.B.: Danske Gaarde. Illustreret statistisk og historisk Haandbog for det danske Landbrug. Aarhus, "Danske Gaarde"s Forlag, 1906-1918. 1.-3. saml. - 1. saml., bd. 2, s. 451-452. – Onlineadgang.

LinksTidligere Månedens artikel: Bolsmand - Canada - Fotograf - Haderslev Amt - Helligdagskalender - Karlebo Sogn - Lægdsruller - Patronym - Politiets Registerblade - Projekt Folketællinger - Præstens indtægter - Sejrs Sedler - Skifte - Soldat - Wads Sedler - Vejviser

Mulige emner i DS-Wiki kunne være


  • Begreber af særlig betydning for slægtsforskningen som Borgerskabsprotokol, kirketugt, teglbrænder
  • Steder og sogne i landet, du "brænder for" og hvor du har tips og råd til andre, der søger i sognet; henvisninger til f.eks. lægdsruller ville være en stor hjælp for slægtsforskere, der ikke er stedkendte
  • En række godser er oprettet, men savner henvisninger til digitaliseringer, indekseringer eller afskrifter - se f.eks. Benzonseje Gods

Hvis et link er blåt, er opslaget oprettet, men trænger måske til at blive bearbejdet?

Bliv aktiv skribent!

Hvis du ved noget om slægtsforskning, så skriv. Bemærk dog, at indholdet i denne WIKI er udgivet under GNU-licensen. Det betyder, at det er frit tilgængeligt. Du må altså ikke uden tilladelse lægge indhold ind, som andre har rettighederne til. Du skal også være klar over, at andre kan finde på at kopiere, rette og ændre det du skriver. På Forsiden for skribenter, kan du læse mere om, hvordan du kan hjælpe projektet.

Skulle du opdage, at der er fejl eller døde links på de sider, du besøger, kan du sende en mail til Webmaster

Om DS-Wiki

DS-Wiki er en opslagsbog om alt, hvad der har med slægtsforskning at gøre. Vi skriver bogen i fællesskab.

Hvis der er et emne, som mangler, er du velkommen til at tilføje en artikel om det, men husk, at det skal være relevant i forbindelse med slægtsforskning.

Se først efter i oversigten, om emnet findes i forvejen. I det tilfælde er du velkommen til at udbygge og forbedre en eksisterende artikel, hvis du f.eks. har særlig viden om et emne.

Hvis du leder efter et opslag, så kan du skrive et søgeord (i ental) i søgefeltet øverst th og klikke på Enter. Du ser så alle opslag, hvor ordet forekommer. Hvis du kender opslagets titel, f.eks. Ensted sogn, skriver du det og klikker på Enter.

Lidt statistik

Der er ialt 3.544 artikler i databasen. Dette tal indeholder ikke diskussionssider, sider om DS-Wiki, minimale "stub" sider, omdirigeringssider og andre sider, der sikkert ikke kan kaldes artikler.

Aktuelt

22.09.2022 Der er for tiden mange inaktive links på DS Wikis sider. Dette skyldes Rigsarkivets omlægning til den nye hjemmeside www.arkivalieronline.dk. Rigsarkivets teknikere arbejder på at finde en løsning, så de gamle linkadresser kan omadresseres til de nugældende. Redaktøren håber, det måtte ske snarest
23.09.2022 Allerede i dag indløb der besked om, at omadresseringen nu fungerer. Tak til RAs hurtige teknikere
Skulle der stadig være døde links på siderne, kan man give besked i tråden Projekter - DIS WikiAndre sprog: Tysk - Engelsk - Nederlandsk